ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 162 δισ. δολάρια θα πιάσει η αγορά της Εικονικής Πραγματικότητας

Σύμφωνα με μελέτη του οικονομικού οργανισμού IDC που εξειδικεύεται στην αγορά της Τεχνολογίας, τα έσοδα από την Εικονική Πραγματικότητα (VR) και την Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR), αναμένεται να αυξηθεί από 5,2 δις $ το 2016, σε 162 δισεκατομμύρια $ το 2020!

Εικονική Πραγματικότητα

Τα μισά, περίπου 80 δισεκατομμύρια, θα προέλθουν από τις πωλήσεις τεχνολογικών συσκευών AR και VR (γυαλιά, κάμερες κτλ). Τα υπόλοιπα 82, θα προκύψουν από πωλήσεις software και κυρίως από την παροχή των υπηρεσιών που θα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.

Εκτιμάται πως τα συστήματα Επαυξημένης Πραγματικότητας θ’ αποφέρουν περισσότερα έσοδα από τα αντίστοιχα της Εικονικής: Παιχνίδια και VR περιεχόμενο θα αποδώσουν τα μέγιστα τα επόμενα 2 χρόνια, ωστόσο τα συστήματα AR αναμένεται να ενσωματωθούν σε παροχές Υγείας, εκτινάζοντας τα οφέλη για τους δημιουργούς και όσους τα εμπορεύονται.

vrmoney

Στην αγορά των headsets, θα επικρατήσει ο κανόνας : περισσότερα και πιο φθηνά μοντέλα. Θα τροφοδοτούνται στην αρχή κυρίως από smartphones, και στη συνέχεια θα επικρατήσουν τα αυτόνομα σετ (Vive, Drift κτλ). Η ανάπτυξη εφαρμογών (Apps) βασισμένες σε AR / VR, είναι αυτή που θα δώσει τεράστια ώθηση στην νέα τεχνολογία, και θα δώσει πρόσβαση στη λεγόμενη μάζα, σε τέτοιες υπηρεσίες.

Άλλα 250 εκατομμύρια $ από τον Zuckerberg

oculus-money

Στο Occulus Connect 3 event, ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής του Facebook που εξαγόρασε την Oculus το 2014 για 2 δισ.$, αποκάλυψε πως θα διαθέσει άλλα 250 εκατομμύρια στην ανάπτυξη hardware και software Εικονικής Πραγματικότητας.

Την παράσταση πάντως έκλεψε το νέο «εικονικό» Facebook που παρουσίασε ο Mark Zuckerberg, δείχνοντας πώς θα είναι τα social media στο μέλλον…

 

1 Comment

Click here to post a comment

Ta cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.